Drenthevakantieparken.nl

Dwingelderveld

Het Dwingelderveld is een natuurlijke attractie die u niet mag missen tijdens uw vakantie bij één van de bungalowparken in Drenthe. Het Dwingelderveld is niet voor niets in 1991 uitgeroepen tot Nationaal Park. Dit fascinerende natuurgebied herbergt een uniek stukje natuur.Het Dwingelderveld is namelijk het belangrijkste natte heidegebied van West-Europa.

U vindt het Dwingelderveld tussen de Drentse plaatsjes Dwingeloo en Ruinen. Het gebied bestaat uit indrukwekkende heidevlakten waar schapen en Schotse Hooglanders grazen. De heidevlakten geven samen met de ruim 40 vennen het Dwingelderveld zijn unieke uitstraling. Dit unieke landschap heeft er ook voor gezorgd, dat er bijzondere diersoorten voorkomen, zoals de adder, de gladde slang en de ringslang. Verder huizen er ook zo’n 400 reeën in dit gebied. Daarnaast is het Dwingelderveld ook de ideale thuishaven voor vlinders, waardoor er enkele zeldzame vlindersoorten te ontdekken zijn als het gentiaanblauwtje en het veenbesblauwtje.

Het Dwingelderveld is een heerlijke plek om tijdens uw vakantie in Drenthe met het hele gezin tot rust te komen. U kunt op allerlei manieren samen met de kinderen genieten van de prachtige natuur. Wat dacht u bijvoorbeeld van een gezellige huifkartocht door dit fascinerende gebied? De kinderen zullen het vast een fantastisch plan vinden. Maar u kunt natuurlijk ook gewoon de wandelschoenen aantrekken of een fiets huren om zo de schitterende omgeving van het Dwingelderveld te ontdekken.
Het ideale startpunt voor een bezoek aan dit natuurgebied is het Bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen. Hier vindt u informatie over de uitgebreide recreatiemogelijkheden in het Dwingelderveld.

U kunt hier onder andere mooie fiets- en wandelroutes krijgen. Ook nordic walking behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast worden er allerlei speciale activiteiten georganiseerd als dauwtrappen en excursies. Voor de kinderen worden er leuke speurtochten en buitenpret dagen georganiseerd. Een bezoek aan het Dwingelderveld maakt uw vakantie in een Drenthe vakantiepark nog completer.